20 Nisan 2009 Pazartesi

İyi Bir Hafta Diliyorum :))))

3 HİKAYE 3 DERS
1.Adamın biri tam duşa girmek üzeredir ve karısı daduşunu almış olarak kabinden çıkmaktadır ki, kapınınzili çalar. Kapıya kimin bakacağı konusunda ufak birtartışma sonrasında kadın pes eder. Üzerine birhavlu alarak merdivenleri aşağı iner ve kapıyı açar.
Gelen eşinin arkadaşı x'tir. Kadın daha selam veremeden x "havlunuzu üzerinizdenyere düşürürseniz size anında 300 Euro veririm" der.
Kadın bir müddet tereddüt eder, ancak havlunun düğümünü açarak havlunun düşmesini sağlar.
X onabakar ve 300 Euro verir ve söze devam eder:"Antrede doğabilecek ufak bir tensel yakınlık içinsize 500 Euro daha verebilirim, hem de derhal" der.
Önce şaşkın, fakat daha sonra adrenalinin verdiğiheyecan ve alacağı para ile yapabileceklerinin anlıkhayaliyle kısa bir duraksamadan sonra kabul eder.
Yaşamış olduğu olayın ve kısacık bir süre içerisindeedinmiş olduğu ufak servetin heyecanıyla merdivenleri yukarı çıkarak banyoya geri döner.Hala duşta olan eşi ona kimin geldiğini sorar.
"Arkadaşın x" diye cevap verir kadın.
"Çok iyi, ona borç verdiğim 800 Euro'yu getireceğinis öylemişti, onu getirdi o zaman."
1. hikayeden çıkartılacak ders :
Eğer bir ekipte çalışıyorsanız bilgiyi saklamayın,paylaşın. Karar mekanizmasında belirleyici olabilir.Böylece yanlış anlaşılmaların ve dışarıya karşı kötüduruma düşmenin önüne geçebilirsiniz.
Ders 2 :Aracının direksiyonuna geçip kiliseye gitmek üzere yola koyulan rahip yolda yürümekte olan bir rahibeye rastlar. Aracını durdurur ve kiliseye kadar onunlagelmek isteyip istemediğini sorar. Kadın arabaya biner ve bacak bacak üstüne attığında bacaklarının güzelliği ortaya çıkar.
Rahibin gözü kayar ve bakayım derken kısa bir süreiçin aracın kontrolünü kaybeder. Aracı tekrarkontrol altına aldıktan sonra sağ elini rahibeninbacağı üstüne koyar.
Rahibe ona bakar ve şöyle der :"Rahip, 129. ayeti hatırlıyor musunuz ?"
Utançtan kıpkırmızı olan rahip derhal elini çekerek rahibeye özürlerini sıralar.Bir müddet sonra aklı tekrar karışır ve rahibenin bacağına tekrar dokunur vites değiştirme bahanesiyle ve rahibe aynı soru ile karşılık verir :
"Rahip,129. ayeti hatırlıyor musunuz ?"
Utancından yine kızaran rahip elini çeker ve"af edersin kardeşim, insanoğlu zayıf düşebiliyor"der.
Kiliseye vardıklarında rahibe arabadan iner ve tekkelime söylemeksizin, ancak çok manalı bir bakışfırlatarak kaybolur.
Rahip aceleyle içeriye koşturur ve bir İncil alarak129. ayeti açar okumak için 129. ayet şöyle demektedir : İleriye gidiniz, dahayukarlarda arayınız. Orada güzellikler bulacaksınız.
2. hikayeden çıkartılacak ders :
Görev alanınızla ilgili her zaman bilgili olun, aksitaktirde fırsatları kaçırabilirsiniz.
Ders 3.Pazarlamacı, şef sekreter ve personel müdürü biröğlen paydosunda lokantaya doğru yürümektedirler.Parktaki banklardan birinin üzerinde sihirli birlamba bulurlar. Lambayı ovarlar ve gerçekten delambadan cin çıkar.
"Aslında kişiye 3 dilek hakkı veriyorum ama sizlerüç kişi olduğunuz için hepinizin birer dileğinigerçek yapacağım" der cin.
Şef sekreter arsızca atılarak "önce ben" diyereksıranın önüne yerleşir."Bahamalarda, muhteşem bir sahilde tatil yapmakistiyorum. Tatilim hiç bitmesin ve hiçbir derthayatıma girmesin" diye dileğini ifade eder.Ve hoop, ortadan kaybolur.
Şimdi de pazarlamacı atılır ve "şimdi sıra bende"der."Hayallerimdeki kadınla Tahiti sahillerinde PinaColada içmek istiyorum" der ve hoop, o da ortadankaybolur.
"Şimdi sıra sende" der cin Personel Müdürüne."bu iki salağı öğleden sonra işlerinin başındagörmek istiyorum" der personel müdürü.
3. hikayeden çıkartılacak ders :
Üstünüz olan birinin her zaman için önce konuşmasına izin verin
Fırsatları değerlendirebileceğiniz güzel bir hafta diliyorum
Sevgiler

4 yorum:

Ayca Karaoglan dedi ki...

hihi hikayeler süperdi :) sana fırsatları kaçırmayacağın, harika bir hafta diliyorum canım...

Serhat dedi ki...

Hoş hikayeler :) İyi haftalar Yelda

Cocukla Cocuk dedi ki...

çok komikler...
Paylaşayım yazını eşim ve arkadaşlarımla..

beyaz mendil dedi ki...

Çok güzel bir yazı:)))))))))))))